Miksi kehitystä ei saa unohtaa, vaikka suhdanteet laskevat?

Mobility at site

Yleensä laskusuhdanteessa yrityksissä aletaan sopeuttamaan toimintoja, mihin liittyy valitettavasti myös henkilöstöleikkauksia. Tilanteessa töiden määrä ei välttämättä vähene, vaan tehtäviä jaetaan henkilöstön kesken sekä osa ulkoistetaan. Toimenpide voi lamaannuttaa yrityksen toimintaa, koska aina tehtävien siirto omille ja ulkoisille resursseille ei ole täysin mutkatonta. Oman henkilöstön on hankala tarttua uusiin tehtäviin omien kiireiden ja työkuorman keskellä. Ulkoistaminen taas on aina oma projektinsa, joka sekin vaatii omia resursseja. Muutoksessa toimintaa jatketaan usein samoilla prosesseilla sekä heikoilla työkaluilla. 

Yrityksen liiketoiminta säilyy kannattavana silloin, kun käytössä on toimivat prosessit, työtä helpottavat työkalut sekä työkykyinen henkilöstö. Erityisesti prosesseja on syytä tarkastella kriittisesti miettimällä miten toimintoja voi suoraviivaistaa ja samalla säilyttää tekemisen tason.

Yhtenä esimerkkinä aikaa vievästä työstä ovat erilaiset projektien edistymisraportit yms.  Avuksi työn tekemiseen, raportointiin ja projektinhallintaan löytyy moderneja digitaalisia työkaluja kuten Tool4pro. Näiden työkalujen avulla saadaan minimoitua turhaa raportointia sekä kevennettyä työkuormaa. 

Usein henkilöstön vähenemisen myötä menetetään myös osaamista. Osaamisvajeen paikkaamiseen löytyy älykkäitä etätukilaitteita ja etätukeen tehtyjä ohjelmia kuten Realwear & VSight. Näillä työkaluilla saadaan useiden asiantuntijoiden apu paikalle reaaliajassa juuri silloin kun apua tarvitaan. Etätuen lisäksi nämä työkalut soveltuvat erinomaisesti videotallenteiden tekemiseen normaalin työskentelyn yhteydessä, ja tallenteet voidaan helposti jalostaa interaktiivisiksi työohjeiksi. Kokonaisuutta voidaan tukea digitaalisen Matterport kaksosen avulla, jossa kaikki ohjeet ja dokumentaatio on virtuaalisesti liitetty todelliseen työympäristöön. 

Älä anna laskusuhdanteen lamauttaa! Pidä yllä kilpailukykyäsi kehittämällä toimintoja. Analysoidaan tilanne yhdessä ja etsitään tarpeisiinne sopivat työtä helpottavat työkalut. Lupaamme, että näillä työkaluilla on lyhyt takaisinmaksuaika sekä erinomainen henkilöstön tyytyväisyys. Pyörivä pyörä ei sammaloidu, joten pidetään pyörät liikkeessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *