Tarinamme

Tool4pro tarina

Tool4pro®:n kehittämisestä vastaa Fincet Oy, jonka taustalla on kolme prosessiteollisuuden, projektien, mittausteknologian ja laadunhallinnan asiantuntijayritystä: Finnos Oy, Ceriffi Oy ja Teollisuustaito Oy. Ohjelmistoyritys Fincet Oy keskittyy teollisuuden ohjelmistoihin ja sovelluksiin

”Toolpro® on saanut alkunsa tarpeesta: teollisuuden töidenhallintaan pitää olla saatavilla helpompia työkaluja. Projektienhallinta perinteisillä työkaluilla on melkoista kaaosta.” kertoo Kare Lappalainen yksi Tool4pro:n kehittäjistä  Teollisuustaito Oy:stä 

Tool4pro®:n kehittäjätiimiin on koottu laaja asiantuntijajoukko, joita kaikkia yhdistää pitkäaikainen kokemus teollisuudesta. Vuosien työskentely erilaisissa tehtävissä niin tuotantolaitoksissa, laitetoimittajilla kuin konsulttina on tuonut laaja-alaista teollisuuden kokemusta. Kansainvälinen työskentely on edelleen täydentänyt osaamista ja kokemusta.

Tuotantolaitoksilla on toistuvasti tapahtumia ja projekteja, joihin liittyy paljon tehtäviä ja työntekijöitä. Kokonaisuuksien hallinta on haastavaa, koska tietoa liikkuu paljon eri kanavissa ja eri osapuolten välillä. Tiedonpuute tai sen viiveet aiheuttavat kustannuksia sekä lisäävät työkuormaa. Työturvallisuus saattaa myös heikentyä puutteellisen tiedon vuoksi. Tehtävien ja projektien tiedonhallintaan liittyy usein erilaisia taulukoita ja paperisia listoja, joita käsitellään manuaalisesti. Ajan tasalla pysyminen vaatii paljon yhteydenpitoa ja raportteja. Huomasimme, että mainittuja asioita teollisuudessa voisi tehdä toisin ja tehokkaammin hyödyntäen nykyaikaisia työkaluja

Digitaalisten mobiililaitteiden ja mobiiliverkkojen kehitys on ollut merkittävää. Tämä kehitys on nähtävissä myös meidän jokaisen arjessa. Yhtenä esimerkkinä on pankkipalveluiden käyttö ja mobiilimaksaminen, jotka ovat jo arkipäivää. Helppokäyttöisiä mobiilisovelluksia on saatavilla moneen eri tarpeeseen. Tämä kehitystrendi antoi suuntaa uuden teollisuuden käyttöön tarkoitetun sovelluksen kehittämiseen. Työelämässä on helpompaa ottaa käyttöön asioita, jos niistä on kokemusta arki-/yksityiselämän puolella. 

Tool4pro® ohjelmiston avulla teollisuuslaitokset voivat ansaita enemmän tai vähentää kustannuksia tuotannon kärsimättä. Sovellus on suunniteltu erityisesti mobiililaitteille, joten tieto kulkee tarvittaessa mukana kaikkialle ja on aina saatavilla paikasta riippumatta. Ajantasainen tiedonsaanti sekä muut sovelluksen ominaisuudet parantavat myös työturvallisuutta. Käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta sovelluksen käyttö on useimmille käyttäjille niin sujuvaa ettei ohjelmiston käyttöopastusta juuri tarvita. Näin  muutos uuteen toimintatapaan tapahtuu nopeasti ja helposti.

Fincet Oy auttaa eri kokoisia yrityksiä menestymään paremmin kehittyneen töiden ja projektienhallinnan avulla. Tavoitteenamme on helpottaa kaikkien työntekijöiden arkea. Töiden paremman hallinan avulla työkuorma kevenee ja stressi vähenee. Laaja teollisuuden osaaminen tukee Tool4pron  käyttöönotossa ja käytössä.

Fincet Oy on saanut Tool4pro® tuotteen kehittämiseen tukea Euroopan Unionin Euroopan aluekehitysrahastosta.  Teollisuuden prosessien digitalisointi hanke on Tool4pro® sovelluksen jatkokehityshanke, jonka avulla sovelluksen ominaisuuksia on edelleen kehitetty teollisuuden tarpeisiin. Lisäksi hankkeen tavoitteena on muokata sovellusta myös kansainvälisille markkinoille. 

FI